Украйна изразходва 100% от данъците, плащани от бизнеса и гражданите, за

...
Украйна изразходва 100% от данъците, плащани от бизнеса и гражданите, за
Коментари Харесай

Украйна с военен бюджет от 2 трлн. гривни

Украйна изразходва 100% от налозите, плащани от бизнеса и жителите, за да посрещне потребностите на Силите за сигурност и защита.

Това сподели по време на съвещание на държавното управление министър председателят на Украйна Денис Шмигал, представен от " Укринформ ".

" Днес Украйна изразходва абсолютно всичките си вътрешни запаси за войната. 100% от налозите, плащани от бизнеса и жителите, отиват за потребностите на Силите за сигурност и защита. В бюджета към този момент сме планували 1 трилион 800 милиарда украински гривни за тях. Това може да не е крайната сума ", сподели Шмигал.

По думите му освен тези разноски има и военна помощ от съдружници и дарения от филантропи.

" Благодарни сме на всички, които оказват помощ на нашите Сили за сигурност и защита. Тези, които поддържат, заплащат налози и работят за нашата победа ", акцентира министър-председателят.

На 3 август Шмигал сподели на конференция на посланиците, че поддръжката на въоръжените сили на Украйна струва на страната към 2 трилиона гривни.

Украйна чака да получи 42 милиарда $ интернационална помощ през 2023 година и най-малко 37 милиарда $ през 2024 година

Това съобщи на 1 август шефът на Националната банка на Украйна (НБУ) Андрий Пишний в изявление за ICTV.

" Днес бюджетът на Украйна е в недостиг. Дефицитът е към 26% от Брутният вътрешен продукт. Ние балансираме бюджета, най-вече за сметка на интернационалната помощ, която се дава на Украйна. Миналата година получихме повече от 32 милиарда $. Тази година чакаме да получим 42 милиарда $, а идната година най-малко 37 милиарда $ ", сподели Пишний.

По думите му провокациите, пред които е изправена стопанската система на Украйна, остават неопределени. Макропрогнозата, направена от Нов български университет, регистрира няколко фактора, които крият сериозни опасности за нейното осъществяване, а точно продължителността на дейните военни дейности.

" Войната, съгласно нашите оценки, дейна фаза на военни дейности ще продължи минимум през първата половина на 2024 година ", означи Пишний.

Според него обстановката на неустановеност е блестящо илюстрирана от образеца на " зърнения кулоар ".

Въпреки избрани позитивни развития шефът на Нов български университет прикани да за прагматизъм и да не се изпада в еуфория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР